EN TRÅD KAN ÖVERSVIDA ÖVERVÄLLANDE BULLISK BITCOINSENTIMENT under Q4


Bitcoin stängde precis sitt bästa tredje kvartal på rekord och bara en av tre kvartalsstängningar över $ 10.000. Det har satt kryptomarknaden i brand nyligen med en överväldigande hausseartad inställning in på Q4.

Men tjurar måste vara försiktiga med ett hotande hot mot kryptomarknaden som kan skicka Bitcoin tillbaka till baisseartat territorium och riskera en brantare nedgång. Här är varför.

DEN ENA FAKTOREN SOM KAN TA BULLIG BITCOIN SENTIMENT TILLBAKA TILL EN HÅRDIG VERKLIGHET

Efter ett tredje kvartal i Bitcoin för rekordböckerna är känslan återigen överflödig och investerare förväntar sig nya toppar på kryptomarknaden varje dag nu.

Den första kryptovalutan någonsin återvunnit en viktig motståndsnivå med hög tidsram och vänt den som stöd. Vad som händer nästa kommer att sätta tonen för 2021.

Årets första kvartal startade med stjärnklara investerare som förväntade sig en ökning från björnmarknaden på grund av Bitcoins halvering. Förhoppningarna förvandlades till panik när pandemin senare slog och rädsla strömmade ut på marknaderna.

Lager, Bitcoin, guld och allt annat kraschade i en galen streck i kontanter, som sedan har vänt kraftigt under Q2 och Q3. Den kombinerade återhämtningen över dessa två kvartal förde både Bitcoin och större amerikanska aktieindex tillbaka till nya toppar, och nu förväntas det att detta kommer att fortsätta under resten av året.

Marknaderna har emellertid ett allvarligt hot framöver, och det är inte USA: s presidentval som också fungerar som en extra stress för ett redan bräckligt finansiellt landskap. Kan detta potentiella hot vara sugröret som bryter kamelns rygg och skickar kryptomarknaden tumlande för att testa djupare lågt?

HUR KAN CRYPTO-MARKNADEN ÖVNA DEN KOMMANDE ANDRA VÅGAN?

Sentimentet kan vara hausseartat just nu, men det var också att börja året i första kvartalet. När pandemin drabbades hårt och låsningstiderna sattes på plats började aktiemarknaden. Rädslan och paniken tog Bitcoin, ädla metaller och allt annat ner med det.

Så småningom lärde sig världen att klara av de nya förhållandena, och saker återupptogs till en ”ny normal”. Men en andra våg kan komma som har investerare, analytiker och vardagliga medborgare extremt oroliga för slutet av året.

Enligt en CNBC-investerarundersökning sa över 60% av de tillfrågade att en andra våg av pandemin är deras största rädsla mot framtiden.

Rädsla, osäkerhet och tvivel kan skada även de mest hausseartade marknaderna, som vi såg tidigare i år med den första vågen. En andra våg kan ge liknande resultat på aktiemarknaden, vilket i sin tur skulle ta Bitcoin-sentimentet tillbaka till baisse.

Novogratz uważa, że instytucjonalne „stado“ w końcu przyjdzie na kryptonim
Bitcoin vai disparar pelo telhado à medida que a incerteza eleitoral varre os mercados, diz o analista Boom Bust