Bitcoin’s Volatility Index daalt naar 15-Month Low, een grote stap voorwaarts wordt gesuggereerd.


Bitcoin, het vlaggenschip van de cryptocrisis, heeft de afgelopen weken binnen een krappe bandbreedte gehandeld, omdat het er niet in slaagde de $10.000 te overtreffen, terwijl de steun op $9.000 het boven dat niveau hield.

CryptoCompare-gegevens toont aan dat de prijs van de bitcoin de waaier in Mei na het terugkrijgen van een marktverkoop inging die zijn prijsdaling door bijna 50% in slechts 24 uren, op de zogenaamde Zwarte Donderdag van Crypto zag. Sindsdien handelt Bitcoin binnen dit bereik.

Deze range heeft zijn 30-dagen volatiliteitsindex zien dalen naar een 15 maanden durende dieptepunt van 1,9%, een niveau dat niet meer is geweest sinds maart 2019 toen de index daalde naar een 1,25% dieptepunt. De 30-daagse index van het vlaggenschip van de cryptocrisis raakte 11.05% tijdens de crash van de markt, die plaatsvond tijdens een bredere uitverkoop in de aandelenmarkten.

Met name de prijs van de bitcoin handelde in maart 2019 dicht bij de $4.000, toen de volatiliteit vrij laag was. In de loop van de volgende maanden begonnen de prijs en de volatiliteit van Bitcoin Code beide te stijgen. Toen de prijs van de bitcoin in juli een $13.000 hoog noteerde, steeg de 30-dagen volatiliteit tot 6.94%.

Sommige analisten verwachten nu dat de prijs van het vlaggenschip van de cryptocrisis opnieuw een belangrijke stap zal zetten, maar BTC zal in de nabije toekomst misschien ook geen bullish rally zien. Uitgezoomd zien we dat de 30-dagen volatiliteitsindex van de bitcoin in november 2018 ook onder de 1,5% is gezakt. De lage volatiliteit ging vooraf aan een prijsdaling van meer dan $6.000 naar een $3.200-laagtepunt in december 2018.

Na het bereiken van het $3.200-laagtepunt begon de prijs van de bitcoin zich te herstellen van de jaarlijke berenmarkt die het in 2018 doorstond. In oktober 2018 rapporteerde CryptoGlobe over de lage 30-daagse volatiliteitsindex van BTC, en destijds betoogde prominente marktanalist Willy Woo terecht dat BTC nog steeds in een berenmarkt zat.

Onlangs op Twitter beweerde de analist dat BTC „bezig was met het opzetten van een bullish run totdat de COVID witte zwaan de partij doodde,“ voordat hij het model toevoegde suggereert dat „we dicht bij een andere bullish run zijn„.

Le prix Bitcoin Cash voit des hausses vers 242 $
Bitcoin i ogromna ilość pieniędzy Fiata 0